Свържете се с нас:
              6600, гр. Кърджали, Парк "Простор", Стадион "Арена Арда"

Туристически информационен център
Община Кърджали
BG  |   EN

АРТ ГАЛЕРИЯ КРЪГ


Сподели във Facebook

Галерия за съвременно изкуство, в която Арт движение КРЪГ поддържа богат културен календар и културни програми за млади творци от 2002 г. насам. Освен презентации на автори от страната и чужбина, галерията показва произведения, създадени по време на пленерите в село Дъждовница и действа като част от „мрежа” заедно с Арт къщата в селотои с партньори от много страни.

Представят се също артефакти и етноизследвания в изложбени формати, както и визуални материали, създадени по наративи от местния фолклор, което разширява обхвата на партньорството между младите хора, професионалистите, държавните институции и местните общности.

Създаден е фонд с творби на съвременни български и чуждестранни автори с над 300 произведения, някои от които вече са дигитализирани. Голяма част от тях са дарения от творци – участници в артистичните събития в Арт центъра в с. Дъждовница.

Артгалерията действа и като младежки културен и образователен център, като организира дебати, мултимедийни прожекции и литературни пърформанси.

КАК ДА НИ НАМЕРИТЕ

Адрес: гр. Кърджали, бул. „Тракия” 3
Координати: 41.644963, 25.369366

АРТ ГАЛЕРИЯ КРЪГ

ЗА КОНТАКТИ С НАС

Запитване